Articole

27 ianuarie 2013 – Slujbă arhierească la Mărculeşti

28 Jan 2013
07:52
Duminică, 27 ianuarie 2013, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Mărculeşti, Protopopiatul Slobozia.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la slujbă au participat preacucernicul părinte consilier Ion Florea, preacucernicul părinte consilier Daniel Enaşcu, preacucernicul părinte Dumitru Drăghici, Protopop de Slobozia şi un sobor de preoţi şi diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de membrii Coralei „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia. Alături de mulţime de credincioşi la slujbă au participat şi autorităţi locale şi judeţene.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia sa a vorbit despre vindecarea orbului din Ierihon, despre credinţa puternică născută în sufletul său din auzirea minunilor pe care Iisus din Nazaret le făcea, despre mărturisirea mesianităţii Mântuitorului pe care orbul cel născut la viaţă nouă o face înainte de patimile Mântuitorului.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, slujitori şi binefăcători ai sfântului locaş, apoi a făcut două vizite pastorale la parohiile Cosâmbeşti şi Popeşti din Protopopiatul Slobozia.