Articole

16 ianuarie 2013 – Cercul Pastoral Nr. 1 la Penitenciarul Slobozia

17 Jan 2013
01:32
În fiecare an la 16 ianuarie Biserica Ortodoxă Română face pomenire pentru cinstirea lanțului Sfântului Apostol Petru. În acest sens la inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Penitenciarul Slobozia a organizat, în cadrul Cercul pastoral nr. 1, format din preoții din Municipiul Slobozia, săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei Acatistului Sfântului Apostol Petru în prezența a 20 de persoane private de libertate, care au primit cu această ocazie pachete cu obiecte vestimentare, alimente și icoane din partea Asociației „Din inimă pentru aproapele ” din cadrul Protopopiatului Slobozia. La slujbele oficiate au asistat și ceilalți deținuți cât și angajații acestei instituții, prin intermediul televiziunii cu circuit închis a penitenciarului.

În cuvântul său, Părintele Protopop Dumitru Drăghici a transmis un mesaj din partea Preasfințitului părinte Vincențiu către persoanele private de libertate, a mulțumit pentru găzduire și colaborarea pe care o are Protopopiatul Slobozia cu instituția Penitenciarului și a felicitat pe Dl. Director Andrei Dumitru pentru întreaga activitate.

A urmat săvârșirea unei slujbe de sfeștanie la așezământul de cazare și protocol al Penitenciarului din localitatea Amara unde părintele Protopop a mulțumit părintelui capelan Vasile Gabriel și tuturor ostenitorilor din cadrul acestei instituții pentru găzduirea primei întâlniri a cercului pastoral nr. 1 din acest an.

Întrunirile cercului pastoral nr.1 vor fi organizate și în acest an conform planificării la toate parohiile din Municipiul Slobozia și vor trata tema „Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena” precum și 20 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.