Articole

16 ianuarie 2013 – Şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial

17 Jan 2013
01:31
Miercuri, 16 ianuarie 2013, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.

Îmbunătăţirea activităţii pastoral-misionară şi administrativă a parohiilor, mănăstirilor şi protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre a fost conținutul temeiurilor, aflate pe ordinea de zi.

S-a prezentat noul proiect de Catapeteasmă pentru Catedrala Eparhială „Înălţarea Domnului” din Slobozia, iar membrii Permanenţei Consiliului Eparhial au luat act cu aprobare de acest model.

Cabinetului Chiriarhal a propus crearea unei distincţii Cruce Aniversară a Ordinului Crucea Sloboziei, la împlinirea a douăzeci de ani de la înfiinţarea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, distincţie ce urmează a fi oferită persoanelor merituoase, clerici şi mireni, care au dat dovadă de spirit de jertfă, generozitate, hărnicie şi devotament, susţinând Eparhia noastră.

Au fost acordate mai multe ajutoare unor preoţi şi credincioşi aflaţi în situaţii sociale şi medicale deosebite, din fondurile destinate acestor situaţii.