Articole

26 decembrie 2012 – A doua zi de Crăciun la Biserica Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din Călăraşi

26 Dec 2012
02:51
Miercuri, 26 decembrie 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, din municipiul Călăraşi.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au participat preacucernici părinţi consilieri de la Centrul Eparhial, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie, preoţi şi diaconi.

Pentru buna chivernisire a Casei lui Dumnezeu şi a activității administrativ-bisericești, Chiriarhul locului a acordat rangul de sachelar preoţilor: Dumitru Caracaş de la Parohia Cuneşti, Gabriel Grigore de la Parohia Ulmu, Gheorghe Ciurea de la Parohia Smârdan şi Dorin Petronel Pavel de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Călăraşi.

La momentul predicii Preasfinţia Sa a vorbit despre darurile pe care Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos le aduce fiecăruia dintre noi, despre efortul pe care trebuie să-l facem pentru a-l primi în casa sufletului şi trupului nostru pe Pruncul divin născut în Betleemul Iudeii.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincenţiu a cercetat şantierul de pictură de la parohiile „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” şi „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din municipiul Călăraşi.