Articole

31 octombrie 2012 – Asistenţa socială în B.O.R.

01 Nov 2012
12:02
în contextul unui nou cadru legislativ în domeniul social

În perioada 22 – 31 octombrie 2012, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Sectorul Social – Misionar, coordonator al activităţilor sociale din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor în colaborare cu Birourile de Asistenţă Socială ale Protopopiatelor Urziceni şi Lehliu, a organizat două seminarii de informare pentru preoţi cu tema „Asistenţa socială în B.O.R. în contextul unui nou cadru legislativ în domeniul social”, locul desfăşurării fiind în Centrul Socio-Cultural „Episcopul Damaschin”.

Prezentarea noilor modificări legislative în domeniul social şi dezbaterile ce au avut loc pe marginea acestora, au reuşit să evidenţieze nevoile sociale de la nivelul parohiilor şi în acelaşi timp, cu ajutorul exemplelor deja implementate, să se ofere un model de bună practică pentru cei aflaţi în proces de implementare sau chiar la început de drum.

La cele două seminarii au fost prezenţi 37 de preoţi, fiecare dintre cei care au participat primind la sfârşitul întâlnirii un certificat de participare.