Articole

21 octombrie 2012 – Centenarul Parohiei Dridu – Movila, Protopopiatul Urziceni

21 Oct 2012
02:52
Duminică, 21 octombrie 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Dridu – Movila, Protopopiatul Urziceni, unde cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, au fost aduse moaştele Sfântului Antonie de la Iezerul Vâlcii.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au participat preacucernicul părinte consilier Daniel Enaşcu, preacucernicul părinte Ionuţ Bogdan Stancu, Protopop de Urziceni, preacuviosul părinte arhimandrit Vartolomeu, exarhul sfintelor mănăstiri din Arhiepiscopia Râmnicului şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Centenarul parohiei a fost un moment istoric, cinstit prin săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti şi a parastasului pentru ctitori, iar la sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat rangul de sachelar preoţilor Nicuşor Sorinel şi Severian Cezar Ilie, de la Parohia Sărindaru, iar preoţilor Gheorghe Bogdan Negulescu de la Parohia Dridu Snagov şi Alexandru Vişan de la parohia Dridu Movila, rangul de iconom, pentru lucrarea pastorală şi administrativă săvârşită în comunităţile lor parohiale.

La momentul predicii Întâistătătorul Episcopiei noastre a rostit un cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică a zilei, despre vindecarea demonizatului din Gadara, despre lucrarea celui rău în lume, despre puterea harului divin pe care îl primim de la Dumnezeu pentru a putea lupta împotriva lucrării celui rău. A mulţumit Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Gherasim, fiu al Eparhiei noastre pentru darul spiritual făcut comunităţii parohiale prin trimiterea raclei cu sfintele moaşte la acest moment aniversar.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a făcut vizite pastorale la parohiile Sărindaru şi Dridu Snagov.