Articole

15 octombrie 2012 – Ziua Mondială a Alimentației

19 Oct 2012
10:12
sursa: Protopopiatul Slobozia [https://protoieriaslobozia.ro/]

În fiecare an, la 16 octombrie, este sărbătorită Ziua Mondială a Alimentației. Scopul acestei zile, proclamată în 1979 de către Conferința Organizației Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație, este să avertizeze opinia publică asupra importanței hranei și să întărească solidaritatea în lupta împotriva foametei, malnutriției și sărăciei.

În acest sens, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Slobozia și în colaborare cu Oficiul pentru Protecția Consumatorului Ialomița, reprezentat de doamna Ștefania Abaza, a desfășurat luni, 15 octombrie 2012, acțiunea: Alimentația sănătoasă – principiu de respectat din copilărie pentru o viață frumoasă.

Cei 70 de preșcolari prezenți au primit informații cu privire la respectarea regulilor de igienă și alimentație și la importanța consumului de alimente sănătoase (legume, fructe, etc.), benefice pentru un corp sănătos.

Copii au fost receptivi și au promis că le vor spune părinților cele învățate despre cum să te hrănești sănătos pentru a avea o viață lipsită de griji.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social