Articole

07 octombrie 2012 – Binecuvântați copiii!

08 Oct 2012
09:51
sursa: Protopopiatul Slobozia [https://www.protoieriaslobozia.ro]

Duminică, 7 octombrie 2012, în cadrul proiectului educațional Binecuvântați copiii!, 40 elevi de la Liceul Tehnologic Înălțarea Domnului Slobozia și Școala Generală cu clasele I –VIII Bucu au sărbătorit Ziua Mondială a Animalelor.

Astfel, excursia a început la Mănăstirea Radu Negru, unde copii au ascultat Sfânta Liturghie, s-au închinat la Sfintele Moaște și au participat la agapa oferită de stăreție.

Pentru că muzeul joacă un rol important în educarea tineretului și în formarea unei atitudini de respect față de valorile naționale, Asociația Din inimă pentru aproapele a Protopopiatului Slobozia a oferit elevilor posibilitatea de a cunoaște în mod organizat Muzeul Dunării de Jos, care deține colecții de etnografie și de artă românească și contemporană.

Excursia a continuat cu vizitarea Grădinii Zoologice din Municipiul Călărași, care prezintă animale din fauna autohtonă și străină, fiind una dintre cele mai mari Grădini Zoologice din România, atât ca suprafață de teren pe care este amplasată, cât și ca număr de specii, dintre care câteva unice în țară.

Impresionante rămân gândurile copiilor: Am vizitat locuri interesante și am cunoscut mulți copii, mi-am făcut prieteni, spune Bogdan, clasa a VIII-a; Aceste activități ne deschid ochii sufletului, spune Valentina, clasa a VI-a; La Grădina Zoologică a fost un moment de neuitat, pentru că multe animale nu le văzusem decât în poze,spune Bianca, clasa a II-a.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social.