Articole

17 septembrie 2012 – Deschiderea Anului Școlar la Seminarul Teologic Liceal

17 Sep 2012
10:36
„Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia

[images/upload/17sept2012descansc1.JPG]

Luni, 17 septembrie 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a participat la deschiderea Anului Şcolar la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

La acest eveniment au fost prezenţi toţi elevii seminarişti din cei patru ani de studiu, alături de părinţii lor şi tot corpul profesoral format din părinţii profesori de specialitate şi profesorii laici.

Programul acestui eveniment a început cu imnul arhieresc, urmat de slujba de Te Deum.

S-a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Părintele Director a ţinut cu cuvânt de bun venit pentru elevii din anul I, dar şi de responsabilizare pentru ceilalţi din anii mai mari şi a mulţumit Episcopiei pentru bursele lunare acordate elevilor cât şi în alimente. Reprezentanţii autorităţilor locale au prezentat mesajele oficiale cu ocazia deschiderii anului şcolar.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a spus elevilor că acest an şcolar începe sub ocrotirea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, cărora le este închinat anul 2013, i-a îndemnat pe elevi la responsabilitate atât în actul de învăţământ cât şi în atitudinea morală creştină.

Tot cu această ocazie Preasfinția Sa a vizitat Școala Nr. 3 și Liceul Pedagogic din municipiul Slobozia.

[https://sf-esc.ro/files/images/2014/old/17sept2012descansc1.JPG]