Articole

Începutul de An Școlar 2020-2021 la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia în deplină siguranță

15 Sep 2020
13:03

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat marți, 15 septembrie 2020, la deschiderea Anului Școlar la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.


S-a format deja o tradiție ca deschiderea Anului Școlar să aibă loc în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, unde s-a săvârșit slujba de Te-Deum. Chiar și anul acesta, în care se impun foarte multe restricții din cauza răspândirii cu noul CoronaVirus, activitățile specifice de deschidere a anului școlar s-au desfășurat în deplină siguranță.


S-a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la începutul anului școlar 2020-2021: „Binecuvântare pentru familie și școală la început de an școlar”.


Pe lângă elevi și părinți, în Catedrala Episcopală din Slobozia au fost prezenți reprezentanții autorităților județene.


Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de bun venit pentru toți elevii Seminarului, a amintit de bursele lunare acordate de Episcopie elevilor cât și de gratuitatea mesei elevilor care au media peste 8,00. A binecuvântat pe profesori și pe elevi, a vorbit despre vocație, care este o primă condiție pentru elevul seminarist și a amintit despre noile măsuri de siguranță, impuse încă de la începutul anului școlar, pe care trebuie să le respecte atât elevii, dar și profesorii, pentru ca noul an școlar să nu fie întrerupt din motive sanitare nerespectate de instituția de elită a județului Ialomița.


Chiriarhul din Bărăgan a transmis că va avea o întâlnire specială cu elevii de clasa a IX-a, pentru a-i cunoaște și a le transmite cuvântul părintesc și pentru a responsabiliza, astfel, actul educațional al elevului seminarist, care trebuie să fie un exemplu pentru învățământul liceal din Eparhie.


Pentru elevii din primul an școlar dar și pentru elevii din ceilalți ani, Preasfinția Sa a prezentat corpul profesoral și pe dirigintele clasei a noua, preacucernicul părinte profesor Constantin Pătrașcu.


Părintele Director Sebastian Marin a mulțumit Preasfinției Sale pentru grija pe care o poartă acestei instituții de învățământ teologic și pentru binecuvântările arhierești. A trecut în revistă toate realizările elevilor seminariști din anul anterior, care di păcate s-au oprit la faza locală, urmând să fie reluate, cu ajutorul lui Dumnezeu, în anul acesta școlar 2020-2021. A îndemnat pe elevii clasei a IX-a să le urmeze exemplul celor mai mari care au ridicat prestigioasa instituție de învățământ prin promovabilitatea examenului de Bacalaureat în procent de 100%.