Articole

Sfințire de lucrări exterioare la Paraclisul Episcopal

02 Aug 2020
12:49

În prima duminică din Postul Adormirii Maicii Domnului, 2 august 2020, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Mina – Paraclis Episcopal din Slobozia.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit părinții consilieri Florin Ionescu și Marius - Gabriel Purcărea, preoți și diaconi.

Răspunsurile la strană au fost date de către un student împreună cu un masterand al Facultății de Teologie din București.

În cuvântul său, Preasfinţia Sa a vorbit despre minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti de către Mântuitorul Iisus Hristos şi săturarea unei mari mulţimi de evrei, Mântuitorul arătându-se ca un nou Moise, arătând ucenicilor şi poporului puterea Sa dumnezeiască.

La finalul slujbei, Întâistătătorul Eparhiei noastre, alături de soborul de slujitori, au înconjurat lăcașul de cult sfințind lucrările exterioare realizate la biserica Paraclis Episcopal.

Slujba a putut să fie urmărită pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.