Articole

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial

29 Jul 2020
13:01

În Sala de Consiliu „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc, miercuri, 29 iulie 2020, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse și aprobate mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul Eparhiei Sloboziei și Călărașilor.

S-a luat  act de mai multe hotărâri ale  Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române printre care,  în timp de pandemie să se păstrează practica ortodoxă de împărtășire euharistică a credincioșilor cu o singură linguriță sfințită, iar Sfânta Euharistie este sfințită într-un singur Potir sfințit.

Mai multe lucrări de întreținere a bisericilor parohiale și mănăstirilor din cadrul Eparhiei au fost aprobate în ședința de lucru.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare Protopopiatului Călărași privind încheierea unui parteneriat cu Fundația Doctrina având ca obiect formarea profesională a adulților, respectând măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID – 19.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.