Articole

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul la Mănăstirea Coslogeni

24 Jun 2020
15:20

Miercuri, 24 iunie 2020, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” din Coslogeni, județul Călărași.

Din soborul slujitorilor au făcut parte preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Protopop de Călărași, Vasile Viorel Dinu, preacuvioși părinți stareți și diaconi.

Un grup restrâns din Corul Mihail Vulpescu al Protopopiatului Călărași a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Credincioșii au venit în număr mare pentru a fi în comuniune liturgică cu Ierarhul lor.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a vorbit despre Sfântul Ioan Botezătorul, a cărui naștere o prăznuim, despre lucrarea sa de vestire a Mântuitorului Iisus Hristos, despre modelul de viață și jertfelnicie pe care ni-l oferă nouă, celor de astăzi.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

Înainte de otpust Sfintei Liturghii a fost rostită rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii.

Episcopia Sloboziei și Călărașilor a transmis live Sfânta Liturghie pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul platformei online, oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.