Articole

Stema Protopopiatului Călărași a fost aprobată în Permanența Consiliului Eparhial

17 Jun 2020
13:21

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial a avut loc miercuri, 17 iunie 2020, în sala de Consiliu „Matei Basarab” a Centrului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.


Membrii Permanenței Consiliului Eparhial au analizat și aprobat solicitări ale preoților din Eparhie pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale, intensificarea acțiunilor filantropice a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.


S-a aprobat noul proiect grafic vectorial de stemă, cu elemente heraldice reprezentative, pentru Protopopiatul Călărași.


În cadrul ședinței, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a felicitat inițiativa părintelui Vasile Viorel Dinu, Protopop de Călărași și pe preacucernicul părinte consilier Mass-Media, Arhidiaconul Nicușor Silviu Dascălu, pentru realizarea însemnului heraldic.


Stema Protopopiatului Călărași va fi un element de identificare propriu și distinct. Însemnul Heraldic va apărea în toate documentele de corespondență, prin antetul instituției, ștampilă și în raport cu terții. 


Au fost aprobate mai multe lucrări de modernizare a mai multor parohii din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.