Articole

Preasfințitul Vincențiu a slujit la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia la praznicul Rusaliilor

07 Jun 2020
12:57

În ziua praznicului Rusaliilor în care creștinii ortodocși prăznuiesc „Cincizecimea” sau „Pogorârea Sfântului Duh”, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia.


Pentru respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, Sfânta Liturghie a fost săvârșită în pronaosul sfintei mănăstiri, iar credincioșii au fost prezenți în număr mare în curtea mănăstirii, care este generoasă, astfel încât să se poată păstra distanța recomandată.


Duminică, 7 iunie 2020, după Sfânta Liturghie a fost oficiată și o slujbă specială, numită Vecernia plecării genunchilor, în cadrul căreia au fost rostite șapte rugăciuni, și au fost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinților Apostoli.


În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a explicat însemnătatea marelui praznic al Pogorârii Duhului Sfânt, ziua venirii în lume, într-un chip nou, a Duhului Sfințitor, rod al Jertfei și Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, pentru ca toți oamenii, care cred în Hristos, să se poată bucura de darurile Sale, în Biserica pe care Mântuitorul a întemeiat-o în această zi.


Slujba a putut să fie urmărită pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.