Articole

Hramul Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia - COMUNICAT DE PRESĂ

26 May 2020
08:25

Hramul Catedralei Episcopale

„Înălțarea Domnului” din Slobozia

COMUNICAT  DE  PRESĂ

   Joi, 28 mai 2020, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători hramul de primăvară al Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia.


   Sfânta Liturghie va fi săvârșită de Preasfințitul Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurat de părinți consilieri din cadrul Centrului Eparhial, preoți și diaconi, în Catedrala Episcopală, începând cu ora 09:00.


   Pentru a se respecta toate măsurile impuse de starea de alertă, pricinuite de răspândirea noului tip de Coronavirus, credincioșii vor putea urmări slujba pe un ecran LED de dimensiuni mari. Acest demers tehnic va putea fi realizat cu ajutorul Consiliului Județean Ialomița prin Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, cărora le mulțumim pentru generozitate.


   La sărbătoarea Înălțării Domnului, după Sfânta Liturghie, va fi oficiată, pe platoul catedralei, slujba de pomenire a eroilor neamului românesc, iar la vremea când se cântă „Veșnica Pomenire” și „Hristos a Înviat” se vor trage toate clopotele catedralei în semn de recunoștință față de eroii care s-au jertfit pentru neam, credință și țară.

 

   Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălțării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Această decizie a fost consfințită prin alte două hotărâri sinodale recente din anii 1999 și 2001 care au proclamat această zi ca sărbătoare națională bisericească.

   Acest eveniment marchează sărbătorirea hramului de primăvară al Catedralei Episcopale din Slobozia, „Înălțarea Domnului”, catedrala având și al doilea hram de toamnă în ziua de 1 octombrie, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Acoperământul Maicii Domnului.
Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

birpresesc@yahoo.ro