Articole

Slujbă arhierească la Paraclisul Centrului Eparhial

24 May 2020
13:55

Astăzi 24 mai 2020, în duminica a VI a după Paști, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Mina – Paraclis Episcopal din Slobozia.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit părinții consilieri Florin Ionescu și Marius - Gabriel Purcărea, preoți și diaconi.

Răspunsurile la strană au fost date de către un diacon al Catedralei Episcopale împreună cu un masterand al Facultății de Teologie din București.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite, la ecteniile mare și întreită, cererile speciale pentru cei bolnavi, iar înainte de otpust Rugăciunea Specială pentru încetarea noii epidemii.

Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți în spațiul online,  despre vindecarea orbului din naștere, despre Iisus Hristos, Lumina Lumii, despre îndemnul Mântuitorului: Eu sunt Lumina Lumii, cel ce-Mi urmează Mie nu va umbla în întuneri

Slujba a putut să fie urmărită pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.