Articole

Moment de reculegere în ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial

20 May 2020
13:18

În Sala de Consiliu „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc, miercuri, 20 mai 2020, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.


Membrii Permanenței Consiliului Eparhial au fost informați despre etapa a doua a proiectului „Continuam pregătirea”, în care Episcopia Sloboziei și Călărașilor s-a implicat să acorde 466 dispozitive electronice pentru elevii din Eparhia noastră pentru a continua studiile în mediul online prin platformele puse la dispoziție de Ministerului Educației și Cercetării.


Ședința a început cu un moment de reculegere pentru vrednicul de pomenire Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen, care a trecut la cele veșnice.


Mai multe lucrări de întreținere a bisericilor parohiale și mănăstirilor din cadrul Eparhiei au fost aprobate în ședința de lucru.


Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.


S-a aprobat suma de 25.512 lei, provenită din campania de strângere de fonduri organizată de Asociația Socio - Culturale Matei Basarab, pentru patru cazuri medicale, care au solicitat sprijin.