Articole

Mesajul Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU adresat Casei Regale cu ocazia zilei de 10 Mai

11 May 2020
15:21

Majestății Sale, MARGARETA, Custodele Coroanei

Alteței Sale Regale, Principelui RADU de România

Majestatea Voastră,

Alteța Voastră Regală,


Hristos a înviat!


                                        Ziua Regalității, moment de recunoaștere a importanței acestei nobile instituții în istoria poporului român, depășește, fără doar și poate, sfera localului. Practic, dincolo de alți factori care țin de domeniul politic, social, cultural, România este îndatorată imens Casei Regale a României pentru contribuția decisivă pe care aceasta a avut-o la crearea Statului modern românesc. A fost și este un continuu factor de inspirație, echilibru și demnitate, calități care ar trebui să servească drept model pentru cei ce vremelnic ne conduc astăzi.


       Casa Regală a României a rămas și rămâne în continuare în sufletele celor animați de credință și patriotism un simbol al identității noastre naționale. Indiferent de greutățile pe care istoria nu s-a sfiit să le arate, Casa Regală a rămas, alături de Biserica Ortodoxă Română, printre puținele foruri care au lucrat și lucrează în interesul românilor de pretutindeni, din țară și din diaspora. Au fost și vor fi un factor coagulant pentru cei care își cunosc și apreciază istoria și lungul drum către ceea ce suntem astăzi în contextul european.


       La acest moment aniversar Rugăm Preabunul Dumnezeu Cel Atotputernic să Vă dăruiască întru toate frumoasă sporire şi binecuvântarea Sa de pace şi de bună nădăjduire dătătoare.


              Cu arhierească binecuvântare,


Slobozia, 10 Mai 2020


VINCENŢIU

Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor