Articole

105.229 lei - ajutoare materiale acordate în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

27 Apr 2020
21:27

       Episcopia Sloboziei și Călărașilor, în cadrul proiectului Împreună să fim buni, împărtășind Dragostea lui Hristos!, a oferit, în perioada 10 - 23 aprilie 2020, ajutoare materiale în valoare de 105.229 lei, venind în sprijinul a 1.208 persoane vârstnice și persoane aflate în dificultate. Proiectul Împreună să fim buni, împărtășind Dragostea lui Hristos! este implementat în vederea răspândirii COVID-19, în contextul actual al declarării stării de urgență pe teritoriul României, prin intermediul preoților, asistenților sociali, lucrătorilor sociali și al voluntarilor serviciilor sociale acreditate, birourilor de asistență socială din cadrul Protopopiatelor Slobozia, Urziceni, Fetești, Călărași, Oltenița și Lehliu și al parohiilor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

       În această perioadă, la nivelul comunităților parohiale din județele Ialomița și Călărași, au fost:

       - implicați 341 angajați și voluntari în activitățile destinate persoanelor aflate în dificultate din comunitățile parohiale;

       - identificate 1.208 de persoane care se află în risc social și medical;

       - direcționate către alte instituții sau persoane fizice sau juridice din comunitate, care pot oferi ajutorul necesar, 95 de persoane aflate în dificultate;

       - rezolvate 1.113 persoane la nivel de unități de cult;

       - oferite pachete cu produse alimentare, cu hrană caldă sau rece, în valoare de 85.870 lei;

       - oferite pachete cu produse igienico – sanitare, în valoare de 19.359 lei.


       Proiectul Împreună să fim buni, împărtășind Dragostea lui Hristos! are ca scop intensificarea acțiunilor de voluntariat și parteneriat social, implementate la nivelul celor 340 de structuri social - filantropice ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, care să vină în întâmpinarea nevoilor persoanelor aflate în risc social și medical, izolate sau autoizolate la domiciliu, din județele Ialomița și Călărași, în vederea prevenirii răspândirii COVID - 19, în contextul actual al declarării stării de urgență pe teritoriul României.

       Le mulțumim tuturor celor implicați în această lucrare social – filantropică desfășurată în comunitățile parohiale din Episcopia Sloboziei și Călărașilor!