Articole

La praznicul Învierii Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop VINCENȚIU a slujit la Catedrala Episcopală din Slobozia

19 Apr 2020
15:14

    Duminică, 19 aprilie 2020, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia Slujba Învierii, împreună cu au sobor de preoţi şi diaconi. La miezul nopţii Preasfinţitul Părinte Episcop a oferit slujitorilor și organelor de ordine Lumina Sfântă, citind, apoi, Evanghelia Învierii Mântuitorului Iisus Hristos și a adresat salutul: Hristos a înviat!

    În Catedrală s-a continuat Canonul Învierii, urmat de săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur.

    La amiază, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârşit slujba Vecerniei, care se mai numeşte „A Doua înviere”, împreună cu toți preoții și diaconii care ostenesc la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia. La această Vecernie a Învierii, care simbolizează arătarea lui Hristos în faţa ucenicilor, după Învierea Sa din morţi, s-a citit Evanghelia în mai multe limbi.

    În cuvântul Său Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a evidenţiat roadele Învieri Mântuitorului Iisus Hristos pentru umanitate şi întreaga creaţie, cu toţii devenind, prin Învierea Mântuitorului Hristos fii ai lui Dumnezeu născuţi din Dumnezeu prin Duhul Sfânt. Preasfinţia Sa ne-a îndemnat să păstrăm pururi în sufletele noastre Lumina Învierii şi bucuria pe care Dumnezeu ne-a făcut-o în această zi.

    Preasfințitul Părinte Vincențiu S-a rugat Bunului Dumnezeu ca de această certare prin care trecem, să nu fie cunoscută de urmașii noștri, care prin faptele lor vor lăuda pe Dumnezeu.