Articole

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit la Denia Prohodului săvârșită la Catedrala Episcopală din Slobozia

17 Apr 2020
21:44

  Vineri, 17 aprilie 2020, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia Denia Prohodului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, care au cântat în trei grupuri corale.


  La sfârșitul Deniei, Preasfințitul Părinte Episcop, preoți și diaconii au săvârșit procesiunea în jurul Catedralei Episcopale cu Sfântul Epitaf, o pânză pe care este pictată punerea în mormânt a Mântuitorului. După ce slujitorii au trecut pe sub Sfântul Epitaf, a fost așezat pe Sfânta Masă, unde va rămâne până la Praznicul Înălțării Domnului.


  În încheiere, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat semnificația patimilor și morții Domnului nostru Iisus Hristos, pentru fiecare dintre noi, îndemnând credincioșii la pregătire sufletească și trupească pentru întâmpinarea praznicului Învierii Domnului, chezășia mântuirii noastre.


  Conform noilor ordonanțe militare, se continuă măsurile de prevenire pentru toți slujitorii din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, pentru protejarea credincioșilor și a sfințiților slujitori în contextul răspândirii cu noul coronavirus, adică slujirea cu ușile închise, fără prezența credincioșilor.


  Slujbele din Săptămâna Luminată vor putea fi urmărite de către credincioșii Eparhiei pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.


  Vă invităm să fiți împreună-rugători cu noi, rămânând în casele dumneavoastră și întâmpinând de acolo Rugăciunea în comuniune din Biserica cea mică, adică familia.