Articole

Slujire arhierească în Duminica Floriilor la Catedrala Episcopală din Slobozia

12 Apr 2020
15:05

    Duminică, 12 aprilie 2019, a șasea din Sfântul și Marele Post, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

    Sub protia Preasfinției Sale, au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Laurențiu Mititelu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea și un sobor de preoți și diaconi.

    Dialogul liturgic a fost întreținut de trei protopsalți ai Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

    În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite, la ecteniile mare și întreită, cererile speciale pentru cei bolnavi, iar înainte de otpust Rugăciunea Specială pentru încetarea noii epidemii.

    În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică a zilei, despre ultima călătorie a Mântuitorului la Ierusalim, înaintea Patimilor Sale, despre a treia vestire a Patimilor și a răstignirii pe Cruce, despre porunca Mântuitorului, pentru ucenicii Săi, ca slujirea semenilor să fie semnul mărturisirii, ca ucenici ai lui Hristos.

    S-au sfințit crenguțele de salcie, specifice acestei sărbători, care vor ajunge la casele credincioșilor

    Se continuă măsura de prevenire pentru toți slujitorii din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, pentru protejarea credincioșilor și a sfințiților slujitori în contextul răspândirii cu noul coronavirus, adică slujirea cu ușile închise, fără prezența credincioșilor.

    În perioada următoare slujbele din Episcopia Sloboziei și Călărașilor vor putea fi urmărite de către credincioșii Eparhiei pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

    În Duminica Floriilor, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatele Eparhiei se va desfășura câte o Procesiune cu Icoane Făcătoare de Minuni și Sfinte Moaște.

    În Municipiul Slobozia, Procesiunea va fii condusă de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail, Vicar Eparhial, în intervalul orar 11:30 - 13:30, fără participarea credincioșilor.

    Vă invităm să fiți împreună-rugători cu noi, rămânând în casele dumneavoastră și întâmpinând de acolo, Sfânta Icoană și Sfintele Moaște.

    Mulțumim Primăriei Municipiului Slobozia, Poliției și Jandarmeriei pentru sprijin !