Articole

Popas de comuniune liturgică la Mănăstirea Radu Negru în a doua Duminică din Postul Mare

15 Mar 2020
15:08

15 martie 2020, a două Duminică din Postul Mare, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru din Protopopiatul Călărași.

Sub protia Preasfinției Sale au participat la slujbă preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîț, Vicar Eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu, Marius Gabriel Purcărea preacucernicul părinte Viorel Vasile Dinu, Protopop de Călărași și un ales sobor de preoți și diaconi.

Dialogul liturgic a fost întreținut de un grup de elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijați de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile.

Prin mâna Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, s-a pogorât Harul Preasfântului Duh peste doi teologi, care vor sluji ca preoți ai altarelor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Astfel, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe teologul Mihai Liviu Amariei, urmând să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Zimbru, din Protopopiatul Lehliu, iar pe diaconul Nicușor Cezar Cloșcă l-a hirotonit preot pe seama Parohiei Progresu, din Protopopiatul Fetești.

În cuvântul Său, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre pericopa evanghelică a vindecării slăbănogului din Capernaum, despre Taina iertării păcatelor pe care Mântuitorul a lăsat-o în Biserica întemeiată de El și administrată de urmașii Sfinților Apostoli, episcopii și preoții Sfintei Biserici Ortodoxe.

Preasfinția Sa a împărtășit toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

Colecta pentru Fondul Central Misionar a continuat și la acest popas duhovnicesc, unde credincioșii prezenți au dăruit din puținul lor pentru lucrarea socială și misionară a Bisericii Ortodoxe suma de 1.401 de lei.

Înainte de Otpustul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa  a rostit rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat toți credincioșii prezenți.