Articole

Cler și credincioși s-au rugat în a patra zi a Canonului Sfântului Andrei Criteanul la Catedrala Episcopală din Slobozia

05 Mar 2020
19:49

Joi, 5 martie 2020, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat la a patra zi a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia, fiind citit de preoții slujitori ai catedralei.

Corul Seminarului „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte Cătălin Stanciu, a oferit răspunsurile liturgice în dialog armonios cu alte două strane formate în Sfântul Altar din preoți și diaconi.

Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre îndemnul pe care Sfântul Andrei, Arhiepiscopul Cretei, ni-l face prin acest imn al pocăinței în călătoria spirituală a Sfântului și Marelui Post. De asemenea, Întâistătătorul Eparhiei noastre a vorbit despre bogăția și frumusețea Canonului Sfântului Andrei Criteanul, care ne îndeamnă pe toți la pocăință, meditație biblică și  putere de întoarcere către Dumnezeu și i-a îndemnat pe credincioși să se spovedească și apoi să se împărtășească ca ajutor dumnezeiesc și sprijin în călătoria spirituală pe care o săvârșesc.

Canonul Sfântului Andrei Criteanul se citește pe fragmente în prima săptămână a Postului Mare, în primele patru zile şi în întregime in miercurea celei de-a cincea săptămâni a Postului Sfintelor Paşti.

La sfârșitul slujbei Preasfințitul a binecuvântat toți credincioșii prezenți.