Articole

Permanența Consiliului Eparhial a numit un nou protopop de Călărași

02 Mar 2020
12:31

Miercuri, 26 februarie 2020, membrii Permanenței Consiliului Eparhial s-au reunit în ședință de lucru, sub președinția Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Unul din punctele de pe Ordinea de zi a fost aprobarea demisiei preacucernicului părinte Ramon Eugen Ilie din funcția de protopop al Protopopiatului Călărași.

Preasfințitul Părinte Episcop VINCENȚIU a adus cuvânt de laudă preacucernicului părinte Ramon Eugen Ilie pentru activitatea desfășurată ca protopop în cadrul Protopopiatului Călărași, adresându-i o scrisoare de mulțumire.

Vineri, 28 februarie 2020, Permanența Consiliului Eparhial a aprobat numirea preacucernicului părinte Vasile Viorel Dinu, în funcția bisericească de protopop al Protopopiatului Călărași, începând cu 1 martie 2020.

 

Documentul integral:

 

Preacucerniciei Sale,

Preacucernicului Părinte Protopop RAMON EUGEN ILIE

Preot paroh al Parohiei Sfinții Împărați – Volna, Călărași

 

Preacucernice Părinte Protopop,

 

Permanența Consiliului Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a luat act de demisia, din motive medicale, a sfinției voastre, din demnitatea administrativă de protopop al Protopopiatului Călărași pe care cu jertfelnicie și deplină responsabilitate l-ați coordonat timp de două mandate consecutive.

Pentru aceasta, Permanența Consiliului Eparhial vă mulțumește, iar Noi, în calitate de Ierarh al de Dumnezeu păzitei și binecuvântate Eparhii a Bărăganului, vă asigurăm că veți fi pomenit în rugăciunile Noastre, spre întărire duhovnicească și trupească și spre înmulțirea talanților cu care ați fost dăruit!

Vă îndemnăm să continuați și să îmbogățiți buna lucrare de la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena – Volna din urbea Călărașilor, spre slava lui Dumnezeu și creșterea Bisericii lui Hristos. De asemenea, vă îndemnăm să continuați și să înmulțiți lucrarea pastoral-misionară și culturală a parohiei, alături de coslujitorii de la această biserică, în calitate de paroh și coordonator, în deplină comuniune liturgică și pastorală, păstrând inclusiv tradiția organizării Procesiunii cu Sfinte Icoane Făcătoare de minuni din cuprinsul Patriarhiei Române în preajma începutului de An Nou bisericesc.

Biserica Volna își va păstra statutul de Catedrală a orașului de pe malurile Borcei și va rămâne și în anii ce vor veni un important centru de spiritualitate pentru păstoriții noștri.

Cu arhierească binecuvântare,

 

VINCENŢIU

Episcopul Sloboziei și Călărașilor