Articole

Doi teologi au fost hirotoniți la Parohia Ceacu din Protopopiatul Călărași

01 Mar 2020
15:43

Duminică, 1 martie 2020, Duminica Lăsatului sec de brânză, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica din comuna Ceacu cu hramurile „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Corul restrâns al Protopopiatului Călărași „Mihail Vulpescu” a dat răspunsurile liturgice.

Prin mâna Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, s-a pogorât harul lui Dumnezeu peste doi teologi, care vor sluji ca preoți ai altarelor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Astfel, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe teologul Răzvan Adrian Ivăneț, urmând să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Adâncata din Protopopiatul Urziceni, cu hramul „Sfânta Treime” din județul Ialomița, iar pe diaconul Adrian Liviu Marina, Preasfinția Sa l-a hirotonit preot pe seama Capelei Spitalului „Anghel Saligny” din Fetești, cu hramul „Sfinții doctori fără de arginți” din județul Ialomița, Protopopiatul Fetești.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Manuel Rusu, Nicușor - Silviu Dascălu și Marius - Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călărași, preacucernicul părinte Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, preoți și diaconi.

Preasfinția Sa a împărtășit la Sfânta Liturghie copiii și credincioșii pregătiți pentru primirea acestei Sfinte Taine.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Vincențiu a vorbit despre urcușul duhovnicesc care se deschide în fața noastră timp de șapte săptămâni, despre postul plăcut lui Dumnezeu la care ne cheamă Mântuitorul Iisus Hristos, despre bogăția de har pe care o primim în această perioadă binecuvântată a Sfântului și Marelui Post.

Chiriarhul Bărăganului a felicitat activitatea domnului primar Marius Ciobanu și i-a dăruit, ca semn al recunoștinței pentru implicarea în comunitatea creștină din localitatea Ceacu, „Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor”.

După Sfânta Liturghie, a binecuvântat toți credincioșii prezenți și i-a îndemnat să parcurgă acest Post în pace, rugăciune și fapte bune.Foto: Mihai Popîrlan/Episcopia Sloboziei și Călărașilor