Articole

Slujire arhierească la Parohia Lehliu Gară I

23 Feb 2020
15:46

Duminică, 23 februarie 2020, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica din Lehliu Gară cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” și „Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici”.

 Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul comunității parohiale pentru a marca prin slujire săvârșirea Sfintei Liturghii Arhierești în Duminica Lăsatului sec de carne.

Corul restrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ion Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu, a dat răspunsurile liturgice.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu a fost adusă spre închinarea credincioșilor Icoana Maicii Domnului „Prodromița” de la Mănăstirea Chiroiu din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

La acest moment de bucurie, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe teologul Adrian Liviu Marina, urmând să fie hirotonit preot pe seama Capelei Spitalului „Anghel Saligny” din Fetești, cu hramul „Sfinții doctori fără de arginți” din județul Ialomița.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor - Silviu Dascălu și Marius - Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, preacucernicul părinte Marian Necula, Protopop de Oltenița, și preacucernicul părinte Ilie Ramon Eugen, Protopop de Călărași, preoți și diaconi.

Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie, a felicitat prezența tinerilor prezenți în număr foarte mare la Sfânta Biserică și le-a dăruit câte o cruciuliță pectorală ca semn al acestui popas de rugăciune.

În cuvântul Său, Preasfințitul Chiriarh a vorbit despre acest popas duhovnicesc din perioada Triodului, premergător Postului Mare, despre a doua venire a Mântuitorului Iisus Hristos, întru slava Tatălui Său cu sfinții îngeri, toate neamurile fiind chemate la Judecată, fiecare, răspunzând după faptele sale.

După Sfânta Liturghie, a binecuvântat toți credincioșii prezenți și i-a îndemnat să parcurgă acest Post în pace, rugăciune și fapte bune.

Foto: Mihai Popîrlan/Episcopia Sloboziei și Călărașilor