Articole

Centrul Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a fost gazdă a ședinței de lucru a Adunării Eparhiale

20 Feb 2020
15:21

Joi, 20 februarie 2020, a avut loc la Centrul Eparhial şedinţa de lucru a Consiliului Eparhial şi a Adunării Eparhiale.

Programul zilei a început la ora 7:00, când a fost oficiată Utrenia și Sfânta Liturghie la Biserica Paraclis Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial.

La 8:30 a avut loc şedinţa de lucru a Consiliului Eparhial, la Sala de Consiliu „Matei Basarab” din Centrul Eparhial, unde au fost citite rapoartele de activitate de la fiecare sector.

S-au purtat discuții pe marginea rapoartelor de către membrii Consiliul Eparhial, aprobându-se, ca mai apoi, să fie prezentate, după analizarea lor de comisii, în Plenul Adunării.

Membrii Adunării Eparhiale au participat la slujba de Te Deum, care s-a săvârșit la ora 10:30, în Biserica Paraclis Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial.

În Aula Centrului Socio – Cultural, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, Președintele Adunării Eparhiale, a deschis şedinţa acestui for bisericesc de conducere. Preasfinţia Sa a făcut o prezentare a împlinirilor cu care Dumnezeu a binecuvântat Eparhia noastră în cursul anului 2019 şi a aşteptărilor pe care le avem în cursul acestui an 2020.

Tot în contextul anului 2020, Preasfinția Sa a amintit că acest an a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”, iar în Eparhia noastră ca „Anul mănăstirilor din Bărăgan. Izvoare de har și pace duhovnicească”.

A urmat o pauză, timp în care Comisiile Permanente ale Adunării Eparhiale au analizat rapoartele de activitate, după care, în plen, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a invitat preşedinţii comisiilor permanente să prezinte referatele.

Au luat cuvântul, după prezentarea referatelor, din partea membrilor laici, domnul Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, domnișoara Raluca Georgiana Dumitrescu, domnul director Mitru Crișan și domnul Colonel Ionel Marcu, Inspector Șef, Inspectoratul de Jandarmi Călărași, făcând aprecieri asupra lucrărilor săvârșite în Eparhia noastră.

După aceste intervenţii, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a supus aprobării plenului rapoartele Comisiilor, acestea fiind votate în unanimitate.

Preasfinţia Sa a declarat închisă şedinţa de lucru a Adunării Eparhiale, făcând urări de mulţi şi binecuvântaţi ani.