Articole

S-au aprobat proiecte noi în ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial

19 Feb 2020
13:53

În Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc Miercuri, 19 februarie 2020, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

Pe ordinea de zi au fost analizate și aprobate mai multe mișcări de personal în parohiile Eparhiei.

Au fost aprobate mai multe lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale din cadrul Eparhiei.

S-a aprobat semnarea acordului de parteneriat dintre Protopopiatul Slobozia și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița.

Protocolul de parteneriat se încheie pentru perioada 2020-2021, având ca obiect organizarea și desfășurarea de activități cultural-artistice diversificate (spectacole, festivaluri, expoziții, seminarii, etc.) pentru promovarea culturii, educației și pentru conștientizarea identității național-culturale.  

S-au aprobat sume de bani, în valoare de 1.500 de lei, pentru susținerea medicației necesare pentru cazuri medicale deosebite.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare pentru organizarea unui seminar de formare pentru elevii seminariști, în ziua de marți, 25 februarie 2020, susținut de inspectorul pentru catehizare, Ștefan – Alexandru Tănase, la Centrul Socio-Cultural „Damaschin Episcopul”, pentru parcurgerea unui test de personalitate și a discuțiilor pe marginea acestuia, din perspectivă creștin-ortodoxă.

Preacucernicul părinte Pătrașcu Constantin, preot paroh al Parohiei „Sfântul Dumitru” Slobozia, a cerut arhiereasca binecuvântare pentru a iniția procesul de acreditare al parohiei ca furnizor de servicii sociale, în acord cu prevederile Legii nr. 197/2012, privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările și completările ulterioare.