Articole

Slujire arhierească la parohia Perieți din Protopopiatul Slobozia, Duminica Fiului risipitor

16 Feb 2020
14:30

16 februarie 2020, în prima Duminică din perioada Triodului, a Fiului risipitor, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Perieți cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Ierarh Nectarie, Taumaturgul” din Protopopiatul Slobozia.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, sub protia căruia au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Laurențiu Cioranu, preoți și diaconi.

Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia dirijat de către preacucernicul părinte Prof. Alexandru Daniel Vasile, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre parabola Fiului Risipitor, despre dragostea de părinte pe care Dumnezeu o are pentru cununa creației Sale, omul, despre necesitatea „venirii întru sine” prin căință și întoarcere la Tatăl.

Preasfințitul Părinte a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie, săvârșită la Biserica parohială din Perieți și a felicitat grupul de cateheză al parohiei, format din școlari, pentru cântecele religioase intonate la vremea chinonicului, sub coordonarea doamnei profesor de religie Mihaela Arzoiu.

Ierarhul a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie și a apreciat prezența în număr foarte mare a părinților care își aduc pruncii și copiii la biserică, primind și Sfânta Împărtășanie.

Copiii prezenți la slujbă au primit din partea Preasfinției Sale cruciulițe pectorale ca semn al popasului de rugăciune făcut la această parohiei în Duminica Fiului risipitor.

Pentru întărirea sufletească a credincioșilor a fost adusă Racla cu sfintele moaște de la Mănăstirea Rudu Negru din județul Călărași.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii: prunci, copii, tineri, adulți și vârstnici, prezenți la Sfânta Liturghie.