Articole

Proiectul „Creativi și îndemânatici” și-a găsit beneficiarii în Parohia Fierbinți Târg

05 Feb 2020
13:16

Miercuri, 5 februarie 2020, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

Rezultatele examenului de capacitate, desfășurat în data de 4 februarie 2020, au fost prezentate pentru validare Permanenței Consiliului Eparhial, iar membrii organismului executiv au luat act cu aprobare de lista cu candidații la preoție care au promovat acest examen.

Au fost aprobate mai multe lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale și mănăstirilor din cadrul Eparhiei.

S-a aprobat organizarea proiectului „Creativi și îndemânatici”, în colaborare cu cadre didactice de la Liceul Tehnologic Fierbinți Târg și organizația World Vision.

Proiectul se va implementa în perioada februarie – iunie 2020, iar bugetul proiectului va fi susținut de organizația World Vision.

Beneficiarii direcți sunt 42 de copii cu abilități practice – creative. O parte dintre activități se vor desfășura în Centrul multifuncțional Sfântul Apostol Andrei al Parohiei Fierbinți Târg, sub coordonarea preacucernicului părinte paroh Andrei Gabriel Ghiaur.  

S-a numit responsabil cu catehizarea parohială din cadrul Protopopiatului Slobozia în persoana preacucernicului părinte Marius Nicolae Micșă de la Parohia Sfântul Evanghelist Matei din Slobozia.

S-au aprobat sume de bani din Fondul „Filantropia”, pentru achiziționarea de produse alimentare de bază care să fie distribuite unui număr de 35 de persoane aflate în dificultate, beneficiare ale „Serviciului de asistență comunitară” din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Acest sprijin, acordat de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor beneficiarilor asistați din punct de vedere social – filantropic oferă posibilitatea ca aceștia să depășească situația de criză în care se află.