Articole

Bucurie nețărmurită pentru credincioșii parohiei Mircea Vodă din municipiul Călărași

26 Jan 2020
15:10

Duminică, 26 ianuarie 2020, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la parohia Mircea Vodă - Călărași din Protopopiatul Călărași.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Manuel Rusu, Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călărași, preoți și diaconi.

Un grup restrâns din Corul „Mihail Vulpescu” Protopopiatului Călărași, dirijat de părintele Laurențiu Marian Dobre, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a felicitat grupul de cateheză al parohiei pentru interpretarea pieselor de la momentul chinonicului.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre puterea pocăinței, puterea harului dumnezeiesc de a schimba un suflet copleșit de păcat și a-l întoarce la Hristos. În pericopa evanghelică citită avem exemplul vameșului Zaheu, care prin întâlnirea cu Hristos a cunoscut o schimbare radicală afirmând „Doamne, jumătate din averea mea o dau săracilor…”.

Preasfințitul Vincențiu a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujba arhierească.

Foto: Mihai Popîrlan/Episcopia Sloboziei și Călărașilor