Articole

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial

22 Jan 2020
10:34

În Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc Miercuri, 22 ianuarie, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din anul 2020, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

Au fost aprobate mai multe lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale și mănăstirilor din cadrul Eparhiei.

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse și aprobate mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul mănăstirilor Eparhiei Sloboziei și Călărașilor.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare ca Parohia „Sfântul Ilie” Fetești, Protopopiatul Fetești, să inițieze procesul de licențiere a serviciului social „Serviciul de asistență comunitară”, în calitate de furnizor de servicii sociale, în acord cu prevederile Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările și completările ulterioare. 

La solicitarea Asociației Socio - Culturale Matei Basarab, s-a aprobat acordarea sumei de 67.900 lei, provenită din campania de strângere de fonduri organizată de Asociație, pentru două cazuri medicale deosebite.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare preacucernicului părinte Nicolae - Alexandru BEBERECHE, paroh al Parohiei Renașterea, Protopopiatul Oltenița, pentru realizarea unui site parohial cu scopul de a promova activitatea desfășurată în parohie.

Site-ul va fi realizat prin serviciul specializat NetCreator și introdus în Rețeaua Informațională a Episcopiei.