Articole

Slujire Arhierească la parohia Buna Vestire din Slobozia

19 Jan 2020
12:34

Duminică, 19 ianuarie 2020, la biserica din lemn, monument istoric, din municipiul Slobozia, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Laurențiu Cioranu, Protopop de Slobozia, preoți şi diaconi.

Alături de credincioși au fost împreună rugători și reprezentanți ai autorităților județene și locale.

Câțiva elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia au întreținut dialogul liturgic, dirijați fiind de părintele profesor Cătălin Stanciu.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre vindecarea celor zece leproși, despre virtutea recunoștinței, despre mulțumirea pe care creștinii sunt chemați să o aducă lui Dumnezeu pentru toate darurile primite, pentru permanenta purtare de grijă pe care o arată Creatorul nostru. Preasfinția Sa a felicitat comunitatea parohială și pe părintele paroh pentru prezența numeroasă a copiilor și adolescenților la Sfânta Liturghie.

Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți, iar după Sfânta Liturghie a binecuvântat credincioşii prezenți.