Articole

Anul 2020 în Episcopia Sloboziei și Călărașilor: „Mănăstirile din Bărăgan. Izvoare de har și pace duhovnicească”

15 Jan 2020
15:44

În Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc Miercuri, 15 ianuarie, prima ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din anul 2020, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

În deschiderea ședinței Preasfinția Sa a transmis membrilor Permanenței Consiliului Eparhial și tuturor ostenitorilor Centrului Eparhial un an nou binecuvântat cu multe roade duhovnicești.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

Au fost aprobate mai multe lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale și mănăstirilor din cadrul Eparhiei.

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse și aprobate mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul parohiilor Eparhiei Sloboziei și Călărașilor.

S-a acordat rangului bisericesc de ICONOM, preacucernicului părinte paroh Marian Ciprian Piperea, de la parohia Stațiunea Mărculești din cadrul Protopopiatului Fetești.

S-a aprobat noua titulatură a anului 2020 în Episcopia Sloboziei și Călărașilor: ,, Anul 2020 - Mănăstirile din Bărăgan. Izvoare de har și pace duhovnicească.”

S-a aprobat bugetul Serviciului de asistență comunitară al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, buget ce conține cheltuieli necesare pentru continuarea desfășurării activităților sociale din anul 2020, destinate beneficiarilor cazuri sociale asistați în cadrul serviciului social licențiat Serviciul de asistență comunitară, oferit de către furnizorul acreditat Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare preacucernicului părinte Marius UNGUREANU,  paroh al Parohiei Poiana, Protopopiatul Slobozia, pentru realizarea unei pagini de Facebook, cu scopul de a promova activitatea desfășurată în parohie.