Articole

Duminica după Botezul Domnului. Popas de rugăciune la Parohia Stațiunea Mărculești

12 Jan 2020
14:31

Duminică, 12 ianuarie 2020, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia Misionară Stațiunea Mărculești cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din cadrul Protopopiatului Fetești.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor - Silviu Dascălu și Marius - Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Fetești, preoți și diaconi.

Corul restrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ion Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile, a dat răspunsurile liturgice.

Alături de mulțimea de credincioși au fost împreună rugători și reprezentanții autorităților județene și locale.

Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și le-a dăruit câte o cruciuliță pectorală ca semn al acestui popas de rugăciune.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre începutul lucrării publice a Mântuitorului Iisus Hristos, despre chemarea făcută poporului: „Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția Cerurilor!”, despre înțelesul acestei noi realități la care au fost chemați toți oamenii, după ce s-au lepădat, prin pocăință, de păcatele și de răutățile aduse de păcat.

Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat preacucernicului părinte paroh Ciprian Marian Piperea rangul de ICONOM pentru lucrarea jertfelnică depusă în parohie.

Preasfinția Sa a dăruit parohiei și două Cruci de binecuvântare, pentru Sfânta Masă, ca aducere aminte a acestui eveniment de comuniune în rugăciune,  pentru parohie.

După Sfânta Liturghie, a binecuvântat toți credincioșii prezenți și i-a îndemnat să sporească în rugăciune și fapte bune.

Foto: Mihai Popîrlan/Episcopia Sloboziei și Călărașilor