Articole

Nașterea Domnului. Slujire arhierească la Catedrala Episcopală din Slobozia

25 Dec 2019
13:54

Miercuri, 25 decembrie 2019, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Domnului, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a sute de credincioși.

Corala Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia a susținut dialogul liturgic.

Întâistătătorul Eparhiei noastre a împărtășit copiii și credincioșii prezenți la slujbă, care au primit dezlegare de la preotul duhovnic.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit credincioșilor despre Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, despre darurile pe care acest moment crucial din istoria mântuirii neamului omenesc le-a adus omenirii, despre pacea vestită de îngeri, despre pacea dumnezeiască, dăruită de Mântuitorul creației. 

La sfârșitul slujbei, credincioșii prezenți au primit câte o pastorală și o felicitare de Crăciun din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

Preasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru generozitatea arătată în Postul Nașterii Domnul față de familiile sărace din Slobozia. În urma colectei efectuate în această perioadă au fost ajutați 5 elevi seminariști și 7 familii  defavorizate, cu o situație materială precară.

 Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți: copii, tineri, adulți și seniori și le-a sărbători binecuvântate.


Foto: Mihai Popîrlan/Episcopia Sloboziei și Călărașilor