Articole

Duminica dinaintea Nașterii Domnului la Mănăstirea Slobozia

22 Dec 2019
12:39

Duminică, 22 decembrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacuvioșii părinți și diaconi.

În cuvântul său, Preasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică a zilei despre Genealogia Mântuitorului Iisus Hristos, despre mărturisirea de credință făcută de Sfântul Evanghelist Matei că Iisus este Hristosul, fiul lui David, fiul lui Avraam, Mântuitorul așteptat de poporul ales, Cel promis de Creator și vestit de profeți. Mântuitorul Iisus este începutul unui nou popor, născut din Duhul Sfânt, adică al creștinilor. La final a amintit despre praznicul ce urmează, despre importanța Nașterii Mântuitorului, de noul Adam care vine pentru mântuirea noastră.

Preasfinția Sa a împărtășit toți credincioșii (copii, tineri, adulți și vârstnici) care au primit dezlegare de la preotul duhovnic.

 

Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară” domnului Victor Moraru pentru implicarea jertfelnică în ajutorarea comunităților parohiale din județul Ialomița.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți.