Articole

Grupuri de colindători au venit la Centrul Eparhial din Slobozia să colinde

18 Dec 2019
14:20

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit miercuri, 18 decembrie 2019, la Centrul Eparhial colindători:

 

- Grup de elevi de la Școala din localitatea Rași, Protopopiatul Lehliu;

- Grup de copii de la grădinița Piticot din municipiul Slobozia;

- Grup de elevi de la Școala din localitatea Bărcănești, Protopopiatul Urziceni;

- Clasa a VII-a de la Școala Nr. 3 din Municipiul Slobozia;

- Elevii Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia;

- Corul „Sfântul Alexandru” din Oltenița, Protopopiatul Oltenița.

 

Cu acest prilej, cei mai buni elevi ai Seminarului din Slobozia și studenți ai Facultății de Teologie din București au fost răsplătiți de către Preasfinția Sa cu burse de merit.

Elevul Mihalache Doru Georgian, din clasa a XI-a, a rostit un cuvânt festiv în care a reliefat câteva aspecte dogmatice care se desprind din evenimentul venirii pe pământ a Fiului lui Dumnezeu, ca Prunc născut din Preasfânta Fecioară Maria. Elevul seminarist a arătat, având ca sursă de inspirație Cuvântarea Sfântului Grigorie Teologul la Nașterea Domnului, că Întruparea a venit ca răspuns la nevoia oamenilor de „un leac mai puternic”. Cerbicia poporului evreu vetero-testamentar este, de fapt, paradigma încăpățânării întregului neam omenesc, iar pentru lepădarea de aceasta era nevoie de Logosul Creator, Persoana divină care are puterea desăvârșită de a-i schimba pozitiv pe oameni.

De asemenea, a amintit faptul că în acest an se împlinesc 30 de ani de la căderea regimului comunist și i-a invitat pe colegi să poarte permanent în mintea jertfa eroilor pentru libertatea neamului românesc.

În final, în numele colegilor și al cadrelor didactice, elevul seminarist a mulțumit Preasfinției Sale pentru dragostea părintească pe care o manifestă pentru bunul mers al Seminarului Teologic și, în mod deosebit, gratuitatea la cantină și pentru bursele lunare oferite elevilor.

La final au fost acordate bursele pe perioada septembrie-decembrie 2019, atât elevilor de la Seminarul Teologic Slobozia cât și studenților merituoși ai Eparhiei noastre, care urmează cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Preasfinția Sa i-a îndemnat pe elevi să participe la sfintele slujbe pe perioada vacanței și să fie făclii luminoase contribuind prin exemplul personal la întărirea în credință a membrilor parohiilor din care fac parte.

Totodată, chiriarhul Bărăganului a amintit elevilor seminariști și studenților prezenți despre credința tinerilor care au înfăptuit Revoluția din decembrie 1989.