Articole

S-a stabilit organizarea Examenului de Capacitate Preoțească, sesiunea Februarie 2020

18 Dec 2019
13:41

Sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Miercuri, 18 decembrie 2019, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

S-a aprobat desfășurarea Examenului de Capacitate Preoțească, sesiunea: 04 februarie (marți) 2020.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

S-au aprobat mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul parohiilor Eparhiei.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare Parohiei Sfântul Gheorghe – Slobozia, pentru a semna Proiectul Cultural Meșteșuguri și hand made, propus de Asociația Despărțământul Ionel Perlea – ASTRA Slobozia.

Scopul proiectului este acela de a păstra și promova știința, cultura, tradiția și specificul său, a învățământului, artei și culturii în județul Ialomița, precum și cultivarea în rândul tinerilor a dragostei față de folclor în general, față de bogăția și frumusețea tradițiilor și obiceiurilor din zona în care locuiesc.

Cu ajutorul activităților cuprinse în proiect, copiii vor cunoaște mai bine calitățile poporului român, tradițiile și obiceiurile acestuia și vor înțelege cu ușurință semnificația unor evenimente specifice, sărbători religioase și civice.

De asemenea, se va realiza o apropiere între tineri și generațiile anterioare - părinți, bunici - prin implicarea celor două categorii de vârstă menționate în derularea unor activități cuprinse în proiect.

 

S-au aprobat sume de bani din Fondul Filantropia al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, în vederea sprijinirii inițiativei A.N.S.R. – Filiala Ialomița de a oferi pachete cu alimente și jucării pentru 24 de copii și nepoți ai membrilor filialei, cu ocazia evenimentului dedicat Sărbătorii Crăciunului.