Articole

Catedrala Episcopală din Slobozia. A XII-a ediție a Concertului de colinde

18 Dec 2019
00:10

Colindele românești au răsunat Marți, 17 decembrie 2019, în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, în cadrul celei de-a XII-a ediție a concertului de colinde intitulat „Hristos se naște, slăviți-L!”. Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, alături de autorități locale și mulțime de credincioși.

 

Minunea Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos a fost vestită în acest an de 7 formații corale, printre care grupurile Protopopiatelor Slobozia, Fetești, Urziceni, Călărași, Oltenița și Lehliu din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

 

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit credincioșilor despre tradiția colindelor, îndemnându-i să ducă vestea cea bună și ajutorul lor, izvorât din credință și dragoste, tuturor care sunt în suferințe și încercări.

 

La finalul concertului, toți colindătorii și copiii care au fost prezenți la Catedrala Episcopală au primit daruri de Crăciun din partea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.


 Foto: Mihai Popîrlan/Episcopia Sloboziei și Călărașilor