Articole

Preasfințitul Vincențiu a slujit la Parohia Sfântul Ierarh Spiridon din Țăndărei

15 Dec 2019
15:04

Duminică, 15 decembrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Sfântul Ierarh Spiridon” din orașul Țăndărei, Protopopiatul Fetești.

Sfânta Liturghie s-a săvârșit sub protia Preasfinției Sale, unde au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele Protopop de Fetești și paroh, Marian Pătărlăgeanu, preoți și diaconi.

Dialogul liturgic a fost întreținut de un grup restrâns al Corului Protopopiatului Fetești, dirijat de părintele Ion Florin.

Credincioșii au venit în număr foarte mare pentru a fi în comuniune liturgică cu Ierarhul lor.

Grupul de cateheză al parohiei Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil a susținut un concert de colinde, apreciat cu aplauze de către credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Vincențiu a explicat pericopa evanghelică despre cei chemați la masa cinei, despre pedeapsa cu care Dumnezeu îi ceartă pe cei care nu ascultă chemarea Lui. A vorbit despre pedagogia desăvârșită folosită de Dumnezeu pentru îndreptarea oamenilor prin Legăminte și profeții mesianice, istoria omenirii devenind istoria mântuirii neamului omenesc.  

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii prezenți în număr foarte mare la Sfânta Liturghie.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotesit duhovnic pe preacucernicul părinte Marian Tiberiu Gorgan de la parohia Luciu, Protopopiatul Fetești.

Colecta destinată persoanelor aflate în dificultate a continuat și în Duminica aceasta, credincioșii prezenți oferind darul lor în sumă totală de 1.617 lei, sumă folosită de comunitatea parohială pentru ajutorarea celor în nevoie.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au primit binecuvântare de la Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.

Tot în această zi Preasfinția Sa a cercetat și biserica, monument istoric, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din orașul Țăndărei, unde se desfășoară lucrări de restaurare. 

Foto: Mihai Popîrlan/Episcopia Sloboziei și Călărașilor