Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Preasfințitul Vincențiu a sfințit Catapeteasma restaurată de la Parohia Grindu din Protopopiatul Urziceni
Noutati
08-12-2019 16:39

Duminică, 8 decembrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Înălțarea Domnului” din localitatea Grindu, Protopopiatul Urziceni.

Sfânta Liturghie s-a săvârșit sub protia Preasfinției Sale, unde au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele Protopop de Urziceni, Aurel Berbec, preoți și diaconi.

Dialogul liturgic a fost întreținut de un grup restrâns al Corului Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de părintele profesor Alexandru Daniel Vasile.

Credincioșii au venit în număr foarte mare pentru a fi în comuniune liturgică cu Ierarhul lor.

Alături de mulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale.

Corul de copii al Școlii din localitate Grindu a susținut un concert de colinde, apreciat cu aplauze de către credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Vincențiu a explicat pericopa evanghelică despre minunea vindecării femeii gârbove, legată de optsprezece ani de satana, despre faptul că Mântuitorul este și Domn al Sâmbetei, prin învierea Sa, în prima zi a săptămânii, Ziua Domnului, devenind Duminica.  

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii prezenți în număr foarte mare la Sfânta Liturghie.

A urmat săvârșirea slujbei de sfințire a catapetesmei din secolul XIX, care a fost restaurată, fiind o „bijuterie” sculptată în lemn și poleită cu foiță de aur.

Pentru activitate misionară și administrativă deosebită Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotesit iconom pe preacucernicul părinte Traian Alexe, parohul parohiei Grindu, Protopopiatul Urziceni.

Pentru activitatea jertfelnică, Preasfinția Sa a acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor domnilor Constantin Cristache și Marin Profir, pentru implicarea reală în lucrările de restaurare efectuate în Casa lui Dumnezeu – Biserica.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie s-a săvârșit slujba de parastas pentru ctitorii bisericii, care au trecut la cele veșnice.

Colecta destinată persoanelor aflate în dificultate a continuat și în Duminica aceasta, credincioșii prezenți oferind darul lor în sumă totală de 1.542 lei, sumă folosită de comunitatea parohială pentru ajutorarea celor în nevoie.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au primit binecuvântare de la Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, iar copiii prezenți au primit câte o cruciuliță pectorală ca semn al popasului de rugăciune făcut în parohia Grindu.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa, împreună cu toți preoții slujitori și delegația care l-a însoțit, a cercetat cripta primilor ctitori, aflată în curtea parohială din Grindu, unde a săvârșit o Panihidă.

Tot în această zi Preasfinția Sa a cercetat și biserica din localitatea Valea Măcrișului, aflată în vecinătatea parohie Grindu. 

Foto: Mihai Popîrlan/Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Bucurie nețărmurită pentru credincioșii parohiei Mircea Vodă din municipiul Călărași
Informeaza Centrul Eparhial
26-01-2020 15:10
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial
22-01-2020 10:34
Posturi Vacante în Episcopia Sloboziei și Călărașilor (IANUARIE 2020)
20-01-2020 15:45
Slujire Arhierească la parohia Buna Vestire din Slobozia
19-01-2020 12:34

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
24 ianuarie 1859 - „La mulți ani, România mea!”. Protopopiatul SloboziaCerc pastoral la Penitenciarul SloboziaPrima şedinţă administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Călărași în anul 2020Instalarea Părintelui Petre Nicolae ca preot paroh la Parohia Perișoru II
Calarasi
Fetesti
Soborul Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului în Parohia IndependențaLecție catehetică demonstrativă la Parohia Găița, Protopopiatul Fetești
Urziceni
Oltenita
Lehliu
Ședința Administrativă lunară în cadrul Protopopiatului UrziceniÎn Parohia Ulești Anul Nou 2020 a fost întâmpinat prin rugăciuneProtopopiatul Oltenița. Să iubim pe aproapele ca pe noi înşine!Un strop de credință care zidește!Şedinţa lunară a preoţilor din Protopopiatul LehliuParohia OGORU. „Toaca colindul nostru duminical”
Informatii din Parohii si Manastiri
“HORA UNIRII LA MOŞIA BUNICILOR”
26-01-2020 22:45
Uneori se și împrumuta pentru a putea face zilnic milostenieTELEGRAF: vineri, 31 ianuarie 2020, se oficiază Taina Sfântului Maslu
26-01-2020 16:15
26-01-2020 15:21
Vedeţi ce face o inimă când vine întru cunoştinţa păcatelor sale?
26-01-2020 15:14
Mica Unire pe înțelesul copiilor din Parohia Prozanic
25-01-2020 18:43
Scrisoarea de mulțumire a Sf Vasile cel Mare către Sf Bretanion al Tomisului pentru oferirea moaștelor Sf Sava "Gotul"
25-01-2020 14:41