Articole

14 august 2012 – Şedinţă de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial

14 Aug 2012
11:00
Marți, 14 august 2012, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, având pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii pastoral-misionare şi administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor şi protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

Părintele Cristi Gavrilă, Consilier Administrativ – Bisericesc, aduce la cunoştinţă desfăşurarea Examenului de Capacitate Preoţească și de selecţionare pentru parohiile din mediul urban, sesiunea octombrie 2012.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare pentru acordarea de ranguri bisericești unor preoți merituoși din Eparhie.

Au fost prezentate ultimele hotărâri ale Sfântul Sinod pentru a fi implementare în toată Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin Protopopiate.

Părintele Manuel Rusu, Consilier Cultural, a prezentat spre aprobare raportul de evaluare a Proiectului – stagiu de formare pentru preoţii din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, ediţia a II-a.

Doamna Eugenia Popescu, Consilier Social – Misionar, a adus la cunoştinţă rezultatele centralizării rapoartelor de activitate în ce priveşte activitatea social – filantropică desfăşurată la nivelul parohiilor din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, în perioada aprilie – iunie 2012.

Au fost acordate mai multe ajutoare unor preoţi şi credincioşi aflaţi în situaţii sociale şi medicale deosebite, din fondurile destinate acestor situaţii.