Articole

Ultima ședință administrativă cu părinții protopopi din acest an

28 Nov 2019
14:33

Joi, 28 noiembrie 2019, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a prezidat ședința administrativă cu preacucernicii părinți protopopi din cadrul Eparhiei noastre.

În deschiderea ședinței, Preasfinția Sa a binecuvântat lucrarea jertfelnică a părinților protopopi pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, îndemnându-i spre o sporită implicare în viața comunităților parohiale din Eparhia noastră.

Preasfinția Sa a cerut părinților consilieri să prezinte problemele de pe ordinea de zi, printre acestea amintim:

- prezentarea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor;

 

- prezentarea rezultatelor procesului de raportare a activității sociale implementat în Episcopia Sloboziei și Călărașilor;

 

- raportarea activităților culturale și catehetice organizate la nivelul Protopopiatelor;

 

- respectarea riguroasă a disciplinei financiar contabile la parohii;

 

- câteva recomandări privind promovarea activităților desfășurate în Eparhie.

 

Astfel, s-au adus la cunoștință cele mai recente hotărâri ale Permanenței Consiliului Eparhial pentru eficientizarea activității misionare, sociale, administrative și culturale din parohiile Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Apoi, Preasfințitul Părinte Vincențiu a dat cuvântul părinților protopopi, care au expus, pe rând, problemele parohiilor și ale comunităților parohiale în lucrarea pastorală, misionară, administrativă, socială, culturală și mediatică.