Articole

Duminica a XXX-a după Rusalii. Slujbă Arhierească la Parohia Sfântul Gheorghe din Oltenița

24 Nov 2019
17:08

Duminică, 24 noiembrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Oltenița, Protopopiatul Oltenița.

Preasfinția Sa și sfințiții slujitori s-au închinat la sfintele moaște ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Ierarh Nectarie, primite în dar de comunitatea parohială de la Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Italiei.

Sfânta Liturghie s-a săvârșit sub protia Preasfinției Sale, unde au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Daniel Demișcă, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele Protopop de Oltenița, Marian Necula, preoți și diaconi.

Dialogul liturgic a fost întreținut de un grup restrâns al Coralei Protopopiatului și Corul Mixt al Parohiei Sfântul Gheorghe din Oltenița.

Credincioșii au venit în număr foarte mare pentru a fi în comuniune liturgică cu Ierarhul lor.

Alături de mulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Vincențiu a explicat pericopa evanghelică despre tânărul dregător care dorea viața veșnică, despre îndemnul adresat de Mântuitorul Iisus Hristos de a se lepăda de robia bunurilor materiale și de a-I urma Lui, îndemn pe care Sfânta noastră Biserică ni-l face și nouă în perioada Postului Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Colecta destinată persoanelor aflate în dificultate a continuat și în Duminica aceasta, credincioșii prezenți oferind darul lor în sumă totală de 1.344 lei, sumă folosită de comunitatea parohială pentru ajutorarea celor în nevoie.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii prezenți în număr foarte mare la Sfânta Liturghie.

Membrii Cercului de Pictură „Vera Icon” a dăruit Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu o icoană cu Sfântul Mare Mucenic Gheorghe pictată pe sticlă.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au primit binecuvântare de la Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.

Tot în această zi Preasfinția Sa a cercetat și parohia Mănăstirea unde se desfășoară lucrări de restaurare.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa, împreună cu toți preoții slujitori și delegația care l-a însoțit au mers să voteze, întrucât astăzi se desfășoară turul doi al alegerilor prezidențiale. 

Foto: Mihai Popîrlan/Episcopia Sloboziei și Călărașilor