Articole

Preasfințitul Vincențiu a făcut popas de rugăciune la Mănăstirea Chiroiu

21 Nov 2019
15:52

Joi, 21 noiembrie 2019, de sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit părintele vicar eparhial, Arhimandritul Rafail Mîţ, părinții consilieri Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacuvioși părinți,  preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa, a vorbit despre prăznuirea de astăzi, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, despre exemplul de smerenie în ascultare pe care ni-l dă Sfânta Fecioară, acum la începutul Postului Nașterii Mântuitorului și despre responsabilitatea fiecărui credincios de a se spovedi cu regularitate, pregătindu-se astfel de comuniunea harică cu Hristos, prin primirea Tainei Sfintei Împărtășanii.

Au fost împărtășite maicile și credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic, dar și toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie Arhierească.

Colecta din Postul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos a continuat și în această zi strângându-se suma de 970 lei, bani pe care soborul mănăstirii  îi vor folosi pentru ajutorarea unor familii în nevoie.

După Sfânta Liturghie, s-a săvârşit slujba de parastas pentru ctitorii, ajutătorii și viețuitorii mănăstirii, trecuți la Domnul.