Articole

Ultima conferință pastoral – misionară din anul 2019 a preoților din Episcopia Sloboziei și Călărașilor

12 Nov 2019
15:43

Marți, 12 noiembrie 2019, a avut loc ultima Conferință pastoral-misionară din acest an, care a avut ca temă titlul „2019 – Anul comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română”, iar în Episcopia Sloboziei și Călărașilor: „Anul mărturisirii prin fapte a credinței ortodoxe”, care a reunit toți preoții și profesorii de religie din cele șase Protopopiate ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor: Călărași, Oltenița și Lehliu, Slobozia, Urziceni și Fetești.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat la slujba de Te Deum de la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”, din municipiul Călărași, ulterior, toți clericii, deplasându-se la Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Județean din Călărași.

În cuvântul său, Preasfinția Sa a vorbit despre tema Conferinței preoțești evocând personalitatea celor doi patriarhi Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu, care au fost la conducerea Bisericii Ortodoxe Române în perioade grele de persecuție a creștinismului.

Întâlnirea din toamna aceasta a avut parte de doi invitați de excepție care au dezvoltat subiectul conferinței preoțești:

-                Preacucernicul Părinte Profesor Dr. Florin Șerbănescu, Consilier Patriarhal onorific, care a vorbit despre lucrarea celor doi Patriarhi: Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu, care în vremuri tulburi s-au aflat la conducerea Bisericii Ortodoxe Române și despre lucrarea lor ca traducători;

-                Preacucernicul Părinte Profesor Dr. Ioan Moldoveanu, Decan  la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, care a vorbit despre lucrarea de ctitorire a învățământului românesc de  către Biserica Ortodoxă Română.

După prelegerile invitaților Preasfinția Sa a dat cuvântul doamnei Eugenia Popescu, consilier Social-Misionar al Centrului Eparhial, prin care a făcut o  prezentare a acțiunilor sociale și caritabile, întreprinse la nivel eparhial, dedicate anului 2019, închinat ,,Mărturisirii prin fapte a credinței ortodoxe”.

Preasfinția Sa a mulțumit conferențiarilor și asistenței, declarând închisă ultima conferință pastoral – misionară din anul 2019.