Articole

Preasfințitul Vincențiu a slujit la hramul Bisericii – Paraclis Episcopal

11 Nov 2019
12:27

Luni, 11 noiembrie 2019, când Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe Sfinţii Mucenici: Mina, Victor şi Vichentie, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a slujit la Biserica – Paraclis Episcopal, care şi-a sărbătorit cel de-al șaptelea hram de la sfințire.

Ziua hramului a început seara, 10 noiembrie 2019, când Preasfinţia Sa a participat la slujba de priveghere, săvârşită în Biserica – paraclis Episcopal.

Această zi a fost încununată de Sfânta Liturghie, unde sub protia Preasfinţiei Sale, au slujit preacucernicii părinţi consilieri Florin Ionescu, Daniel Demișcă și Marius Gabriel Purcărea, preoți și diaconi.

Corul restrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ion Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile liturgice.

După Sfânta Liturghie a fost săvârşit un Polihroniu pentru Preasfinţitul Episcop la aniversarea zilei numelui.

În cuvântul de învăţătură, adresat credincioșilor prezenți la hramul Paraclisului Episcopal, Preasfinţia Sa a vorbit despre jertfa Sfinților Mucenici, exemplu de trăire şi lucrare pentru fiecare creştin şi a mulţumit colaboratorilor Centrului Eparhial, părinţilor stareţi şi tuturor credincioşilor pentru urările făcute la sărbătoarea zilei onomastice, asigurându-i că sunt prezenţi cu toţii în rugăciunile Sale.

S-a săvârșit slujba de parastas pentru ctitorii bisericii.

La ora 12:00, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit la Centrul Eparhial pe cei veniți să-l felicite, la o recepție aniversară.